Animal Rescue Serbia (ARS), prva nacionalna služba za spasavanje životinja u Srbiji, organizuje treću obuku za spasioce životinja

Animal Rescue Serbia (ARS), prva nacionalna služba za spasavanje životinja u Srbiji, organizuje treću obuku za spasioce životinja koja će se održati od 29. aprila do drugog maja u Beogradu, na Adi Ciganliji.

Ideja za osnivanje ove organizacije je nastala nakon katastrofalnih poplava koje su zadesile Srbiju 2014. godine, kada brojnim ugroženim životinjama nije imao ko da pomogne, te su umirale u agoniji, prepuštene same sebi.

-Animal Rescue Serbia je volonterska, neprofitna organizacija za spasavnje životinja iz kritičnih situacija – sa visina, iz dubine i vode. Delujemo kao javna, svima dostupna služba čija pomoć je besplatna. Spasavamo životinje iz situacija u kojima im je ugrožen život, a pristup mestu na kome se nalaze je otežan, rizičan, komplikovan ili nije moguć na uobičajen način. To su situacije poput mačaka na drveću, pasa u šahtovima, bunarima, zaleđenim jezerima i slično, u kojima delujemo kao poslednja linija odbrane. S obzirom na to da je jedan od naših osnovnih ciljeva da u svakoj opštini postoje bar po tri spasioca, organizujemo treću po redu obuku za spasioce životinja, kako bismo našu pomoć učinili dostupnom i na drugim mestima, osim Beograda, Novog Sada, Vršca i Niša, gde trenutno postoje i deluju ARS timovi – navodi se u saopštenju ove organizacije.

Spasavanja koja ARS obavlja su besplatna i organizacija se finansira od pomoći samih članova ili od donacija, koje su trenutno simbolične. Ova služba je do danas učinila mnogo, skinuvši veliki teret sa postojećih državnih službi, najpre sa vatrogascima i policije kojima su se građani obraćali, a koje nisu ovlašćene, obučene niti opremljene da se bave spasavanjem životinja.

Ukoliko želite da pohađate kurs za spasioce, neophodno je da ispunjavate sledeće uslove:

*da ste punoletni (lična karta na uvid kao dokaz)

*da ste fizički i psihički sposobni

*da ste saglasni sa pravilima ARS-a (potpisaćete izjavu saglasnosti nakon što pročitate pravilnik)

*da ste uplatili iznos na račun ARS-a (priložićete potvrdu o uplati):

-4.000 za 2 dana

-6.000 za 3 dana

-8.000 za 4 dana

Prijave možete slati na mail animalrescuesrb@gmail.com u kome treba da objasnite zašto ste se prijavili za ovu obuku kao i da navedete nekoliko reči o sebi – svojoj kondiciji, hobijima, poznavanju društvenih mreža, sportovima kojima se bavite, znanjima i veštinama koje posedujete.

Detaljne informacije o obuci i prijavi možete naći ovde

https://www.facebook.com/events/287457555026867/