Istraživanja pokazuju da je melem za ranjenu dušu, da popravlja raspoloženje i pruža osećaj zadovoljstva

Istraživanja pokazuju da je melem za ranjenu dušu, da popravlja raspoloženje i pruža osećaj zadovoljstva.

PROLEĆE miriše na cveće. Ali, ono nije samo ukras koji nam ulepšava prostor. Istraživanja pokazuju da je melem za ranjenu dušu, da popravlja raspoloženje i pruža osećaj zadovoljstva. Evo zbog čega stručnjaci preporučuju da se okružite cvećem:

* Istog trenutka menja vaše raspoloženje. Dokazano je da kada neko dobije cveće, bez obzira na to kada i od koga, obuzme ga osećaj sreće, a na licu mu se pojavi osmeh kao pokazatelj zadovoljstva.

* Dugoročno stvara osećaj unutrašnje harmonije i sklada sa okolinom. Studije su pokazale da su ljudi koji često dobijaju na poklon cveće, ili ga sami kupuju, manje nervozni i depresivni. Više uživaju u sitnicama, a to onda povlači i dugoročnije zadovoljstvo.

* Pomaže da lakše gradimo odnose sa ljudima. Osobe okružene cvećem društvenije su i imaju bliskije veze nego one koje nemaju potrebu za mirisnim cvetovima.

* Dom čine toplijim, a domaćina gostoljubivijim. Kada uđete u nečiju kuću i vidite cveće, sigurno ćete se prijatnije osećati nego kod nekog ko nema zelene i šarene biljke.