Kako za malo para možete letovati na srpskoj zimskoj lepotici

OMILjENA zimska destinacija u Srbiji na koju svake godine hitaju skijaši i ljubitelji zimskih čarolija nije rezervisana samo za turiste sa dubokim džepom. Naročito ako su u potrazi za smeštajem oni koji vole planinu u zelenom ruhu, a ne mogu mnogo da potroše. Kopaonik je, ovog leta, za njih prava oaza "paradajz turizma".

Kopaonik nudi ljupke apartmane, opskrbljene svim što garantuje udoban boravak. Takav smeštaj, u na primer četvorokrevetnom studiju, ili stanu sa odvojenom spavaćom sobom, može da se nađe i za pet evra po osobi za noć.

Spremanje obroka olakšavaju samoposluge - sa uobičajenim cenama, koje uopšte ne "pariraju" top turističkom odredištu. Pre nego što sednete na kafu i piće, pogledajte cenovnike, koji su istaknuti na ulazu u kafiće i restorane, pa iznenađenja neće biti. Centar Kopa, i šira okolina "načičkani" su klupama, pa se kafa može poneti u termosu i ispijati natenane u zelenilu i debeloj hladovini.

Ako vas mrzi da nosite frižider torbu, tu su već pomenute prodavnice. Da ne biste picu, ma koliko veliku (a ne baš i bogato nafilovanu) platili 1.000 dinara, koliko je cena u jednoj kafani u takozvanom vikend-naselju na putu ka Raški, otvorite četvore oči. Produžite do Raške i uživaćete i vi i vaš novčanik. Jer u samom centru lepo uređenog, umivenog gradića nalazi se restoran gde u jelu dana možete uživati za samo 150 dinara, dok je porcija ćevapa tek dvostruko više...

Mala deca izvući će roditeljima 500 dinara za igru u nekoj vrsti igraonice na otvorenom. Nude se tri ulaska za jednu kartu, ali - u istom danu. Ipak, posle 16 časova ista ponuda potpuno je besplatna.

Apsolutni hit jeftine letnje ponude na Kopaoniku je vožnja žičarom do Pančićevog vrha ( na bezmalo 2.000 metara nadmorske visine ) koja košta 350 dinara, dok je za decu do pet godina - džabe. Uživaće cela porodica, a ostaće vam nezaboravna uspomena i prelepe fotografije.

BAZEN

AKO volite bazene, cena dnevne karte u hotelima za odrasle kreće se od 1.500 dinara pa naviše, a za decu je minimum 800 dinara. Četvoročlana porodica, dakle, treba da da 4.600 dinara! A samo koji kilometar dalje, podno Kopaonika, u Jošaničkoj banji čeka vas bazen sa termalnom vodom za 150 dinara po osobi, deca - besplatno!