VESTI >>> ODEĆA, OBUĆA
BUTOBU PREMIUM KORISNIK:
Podaci o firmi BUTOBU - SVETSKI BIZNIS CENTAR
 

U moru kopija, teško je prepoznati pravo krzno

Ako znate da neki brendovi provereno koriste pravo krzno onda se odlučite za kupovinu u njihovim radnjama. Takođe, na internetu možete pronaći stranice sa proizvođačima koji prodaju lažno krzno kao pravo. Zato, budite oprezni.

Cena će vam mnogo otkriti o kakvom je krznu reč. Pravo krzno je basnoslovno skuplje od lažnog, tako da ne možete kupiti jaknu sa pravim krznom za 5.000 dinara. Nemojte nasedati na marketinške trikove.

Dodirnite krzno i znaćete da li je pravo. Pravo krzno je nežno na dodir, pada u nežnoj i suptilnoj liniji, prolazi vam kroz prste i imate osećaj ako da mazite mačku.Lažno krzno je grubo na dodir i oseća se kao veštačko pod prstima. Može da se lepi kada je vlažno napolju, a može i da se linja.

Ova provera je malo dramatična jer podrazumeva da plamenom testirate krzno. Ako je krzno pravo kada ga prinesete plamenu osetićete miris sličan onom kada spalite kosu. Lažno krzno imaće miris otopljene plastike i topiće se poput plastike.

Probajte da probodete krzno iglom. Ako ona prolazi glatko onda je vaše krzno lažno. Kod pravog krzna moraćete malo više da se pomučite kako biste provukli iglu kroz njega.