Najčešća greška je što većina osoba drži zatvorene sve prozore dok se puši, pa tek potom provetrava...

ZIMI mnogo više vremena provodimo u zatvorenom prostoru. Ako često pozivate prijatelje i poznanike na druženje u vašem domu, kasnije se verovatno borite sa neprijatnim mirisom dima cigareta. Evo nekoliko saveta koji će pomoći da brzo osvežite vazduh.

Najčešća greška je što većina osoba drži zatvorene sve prozore dok se puši, pa tek potom provetrava. Tada nije dovoljno ni da satima ulazi svež vazduh jer se miris duvana već uvukao u zavese, tapete, tepihe, mebl na krevetu...

U prostoriji u kojoj se puši trebalo bi da otvorite prozore na svakih 15 minuta, dovoljno je da se provetrava samo 2 do 3 minuta i to će značajno da spreči taloženje dima. Kada gosti odu napravite promaju nekoliko minuta.

Soda je dobar upijač neprijatnih mirisa, kako u frižideru tako i prostoru. Pored pepeljare držite posudu sa sodom bikarbonom i ublažićete neprijatan miris.

Duvanski dim možete da neutrališete i aromatičnim svećama, tokom pušenja ih upalite i rasporedite po stanu.

Ako volite osveživače vazduha, a postoje i oni koi su specijalno namenjeni neutralisanju dima, trebalo bi da to budu sa mirisom lavande, limuna ili pomorandže, jer su mnogo efikasniji od sladunjavih mirisa poput vanile ili cimeta.

Duvanski dim se najviše uvlači u tkanine, pa bi bilo dobro da mešavinom vode i sode bikarbone blago istrljate tepihe.