Zatvori
Vaša pitanja!
1. Ako se pri polaganju ispita ÖSD B2 ne polo┼żi jedan deo, na primer "Schreiben", da li se pola┼że samo taj jedan deo, ili se mora u celosti polagati ispit ponovo?

DaF-PERFEKT:
B2 ispit nije modularan kao B1 ispit. B2 delite na dva dela:
1.SCHREIBEN / pisemni deo ─Źini:
razumevanje ─Źitanog teksta, zadaci koji se odnose na slušanje i pisanje (ukupno 2 zadatka). Bilo koji deo od ta 3 gore  navedena da ne polo┼żite, morate da prijavite ceo deo "SCHREIBEN".
Na primer: polo┼żili ste "HÖREN" i "SCHREIBEN", a "LESEN" niste -
Vi morate ceo deo "SCHREIBEN", dakle i polo┼żene delove da ponovite, jer sve to ─Źini jednu celinu.
B1 i sada i C2 mo┼żete modularno da pola┼żete.
Bilo koji deo da polo┼żite - ne ponavljate.
Pa┼żnja! C2 postoje 2 razli─Źita tipa ispita! Pri prijavljivanju za polaganje morate da naglasite koji C2 ispit ┼żelite da pola┼żete.

Dalje u vezi sa B2 ispitom:
2. MÜNDLICHE AUFGABE / usmeni deo (3 razli─Źita zadatka) je odvojen. Ukoliko ste polo┼żili usmeni deo ispita, a da se desilo da na┼żalost niste polo┼żili deo ÖSD ispita B2 "SCHREIBEN"- Vi izlazite samo na pismeni deo, a usmeni deo ne pola┼żete ponovo. Godinu dana Vam je validan deo "MÜNDLICHE AUFGABE". Treba da vodite ra─Źuna o roku i terminima, jer nakon isteka od godinu dana (od dana polaganja) - morate ceo ispit da prijavite i da ponovo pola┼żete i pismeni i usmeni deo i pla─çate u tom slu─Źaju ceo iznos. Kada prijavljujete pola ispita,
jer je jedan deo ranije uspešno polo┼żen, tada pla─çate samo pola ispita.

Za dalja pitanja Vam uvek stojimo na raspolaganju!
Prosledite nam slobodno svoja pitanja i mi ─çemo se potruditi što jednostavnije i jasnije da odgovorimo na njih.

LP Tim DaF-PERFEKT